De herfst is overgegaan in de winter, het verjaardagen en feestdagen seizoen is inmiddels geopend en langzaam nadert het jaar 2016 zijn eind.

Samen met mijn schoonzusje hebben we mijn schoonouders een week naar Zeeland cadeau gedaan voor alles wat ze het hele jaar voor ons doen en zo vertrekken we op vrijdag 23 december, zodra de kinderen uit school zijn, naar Zeeland. Mijn schoonzusje haakt later aan, zij moet eerst nog werken en andere verplichtingen afwerken. We zijn allemaal moe en kijken uit naar een rustige week, gezellig onder elkaar, even weg van alle dagelijkse beslommeringen. Volgende week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en moeten we hard gaan klussen, maar deze week kunnen we nog even heerlijk lui achterover hangen.

We brengen het eerste weekend veelal op en om het park door. We hebben een prachtig groot huis gehuurd op Villapark De Paardekreek in Kortgene, dus het is absoluut geen straf om daar te verblijven. Voor de kinderen is er een indoor speelparadijs, dat opa overigens ook bijzonder leuk vindt en er is een leuk overdekt zwembad met een grote glijbaan. Iedereen vermaakt zich hier prima en naast het entertainment op het park, trekken we er af en toe op uit om een boodschap te doen, halen we alvast wat spullen bij de bouwmarkt en genieten we van onze hapjes en drankjes. Het is tenslotte Kerstmis dus we letten niet op een calorie meer of minder.

Op dinsdag besluiten we er toch maar eens op uit te trekken en maken we een mooie wandeling over de Goudplaat. Het is fris buiten, maar wel heerlijk weer om even een frisse neus te halen. De Goudplaat is een mooi gebied waar wilde paarden lopen en wanneer we een pad oversteken, horen we inderdaad paarden lopen. Vanuit het niets komen ze tussen de bomen vandaan en rent er een grote groep paarden het pad af. Ondanks dat ze niet echt bang lijken voor mensen, buigen ze toch af als ze te dichtbij ons dreigen te komen en steken tussen de bomen door naar een weide met een waterpoel. De kinderen vinden het prachtig om te zien en pas als alle paarden weer uit het zicht verdwenen zijn, wandelen we verder richting de zee. Kyano is helemaal in zijn element met een krabbenpootje dat hij heeft gevonden en die moet natuurlijk mee naar huis. Aan het eind van de wandeling is iedereen moe, maar de hoofden zijn weer een beetje leger en de wangetjes rood van de kou. We gaan terug naar onze vakantievilla waar we een verder rustige dag houden.

Omdat Sander donderdag weer moet werken, is de woensdag onze laatste dag in Zeeland. De rest van de familie blijft nog wel tot vrijdag en dus ook onze kinderen. We maken er nog een leuke voor ons, laatste dag van en gaan met de hele familie naar Berkenhof’s Tropical Zoo & Vlindertuin bij Kwadendamme. Ik ben al langere tijd benieuwd naar deze vlindertuin, alleen vermoed ik dat we in de verkeerde jaargetijde een bezoek brengen, want er is nagenoeg geen vlinder te zien. Maar dat mag de pret niet drukken, dus we wandelen op ons gemak door de Zoo & Vlindertuin en sluiten de dag af met een heerlijke lunch in het restaurant. En dan wordt het langzaam tijd om te gaan, zodat we thuis nog op ons gemak alle spullen in kunnen pakken en wat eten. Na het eten laden we de auto weer in, zeggen iedereen gedag en rijden dan terug naar, nu nog ons huis in Uithoorn. Vanaf volgend(e) week / jaar wordt alles ander!