En lang hoeven we niet te wachten voordat we weer op vakantie gaan, want we zijn amper terug uit Denemarken of we halen de caravan uit de stalling voor een lang weekend naar camping Starnbosch in Dalfsen. We vertrekken op woensdagavond naar de camping, waar ook onze vrienden Ton, Esther, Yara en Roan staan. Bij aankomst staat de hele familie al op ons te wachten en zetten we de caravan neer. We besluiten toch de voortent nog op te zetten en dan gaan we snel wat eten, want het begint al later te worden. De kinderen gaan onder enig protest naar bed, na de toezegging dat ze nog dagen met hun vriendjes kunnen spelen.

Het is de volgende dag prachtig mooi weer en we vermaken ons de hele dag prima op de camping. De kinderen spelen gezellig met elkaar, maken rondjes over de camping en gaan nog even zwemmen in het veel te koude zwembad. Wanneer de kinderen enigszins blauw beginnen aan te lopen, halen we ze toch maar uit het zwembad en maken we met zijn allen een groot feest van het eten. Heel ontspannen gaat deze dag voorbij en trekt iedereen zich ’s avonds terug. Het koelt snel af en dus gaan we in de caravan rustig een boekje lezen.

Op vrijdag brengen we een bezoek aan Harderberg, een gezellig stadje waar van alles te doen is aan straatactiviteiten. We bekijken diverse acts, shoppen wat kleding voor de kinderen en scoren nog wat zonnebrand omdat het inmiddels wel heel mooi weer is geworden. De kinderen vinden al die acts prachtig, zeker wanneer we bij het messenwerpen blijven kijken en ondertussen genieten van een versgebakken visje. Wanneer alle activiteiten op zijn eind raken, gaan we terug naar de camping en genieten we daar nog heerlijk van het prachtige weer.

Het relaxte van met de caravan op pad zijn, is dat je al heel snel het gevoel hebt dat je er echt even helemaal uit bent. Zeker als het weer goed meewerkt, kan een paar dagen weg aanvoelen als minstens een week en komen we helemaal tot rust. Maar langzaam komen we richting het einde van dit uitstapje. Het is inmiddels zaterdag, Sander is vroeg vertrokken naar België om de Waalse Pijl te fietsen en ik blijf met de kinderen op de camping. Maar alleen zijn we zeker niet, want onze vrienden Alex en Wilma komen met hun meiden op visite. Ook zij zijn er een paar dagen uit en heel toevallig hier in de buurt, dus ze komen gezellig koffie drinken en lunchen. Halverwege de middag gaan zij weer terug naar hun huisje en treffen wij de voorbereidingen voor de BBQ. Helaas verloopt dat niet helemaal volgens plan, omdat Sander voor het vlees zou zorgen, maar hij veel te laat terug is uit België. Uiteindelijk besluit Ton maar boodschappen te gaan zodat we toch nog op tijd kunnen eten. Sander schuift later maar aan en als hij mazzel heeft, is er nog wat over. Ik kan bijzonder slecht tegen mensen die hun afspraken niet nakomen, dus even is er een dipje in dit tot nu toe gezellige uitstapje. Maar al snel zit de sfeer er weer goed in en doen de kinderen zelfs de afwas, zodat wij rustig aan de koffie kunnen, waarmee we deze geslaagde dag afsluiten.

De laatste dag breekt aan, we breken allemaal de boel weer op en als we klaar zijn, nemen we afscheid en gaan we richting huis. Morgen moeten de kindjes weer naar school en wij weer werken, dus weer even een paar dagen in het gareel. Gelukkig maar een paar dagen, want vrijdag vertrekken we alweer voor een lang weekend naar camping Warnsborn in Arnhem. Wat is het leven toch zwaar!